Seeker - ami eddig lőn és majd eljövend

Seeker - ami eddig lőn és majd eljövend

Most úgyis pangás van felirat fronton, szóval gondoltam írok egy kis összefoglalót az elmúltakról és az eljövendőekről.

Szóval, a mostani legfontosabbak:

 1. A következő pár rész:
  • 2009. január 10. – Denna
  • 2009. január 17. – Puppeteer
  • 2009. január 24. – Sacrifice
  • 2009. január 31. – Confession
  • 2009. február 7. (?) – Revenant
 2. A Térképész (Ted Raimi) után egy újabb ismerős arc bukkan majd fel a Herkulesből. Ő pedig Michael Hurst, aki Iolaust játszotta.  Az eddig kiszivárgott kevéske információ alapján egy Amfortas nevű gonosz varázslót fog megszemélyesíteni. Emlékezetem szerint ilyen nevű karakter nem volt a könyvben, szóval ez is egy tévés mellékvágány lesz (á’lá’ Brennidon).
 3. A legeslegfontosabb: jön D E N N A.

A Tovább… mögött pedig leírom az eddigi tapasztalataimat, véleményemet, kicsit spoileresebben.

Tehát, így az évad harmada után kijelenthetjük, hogy bizony ez nem teljesen ugyanaz a Seeker, mint amit az Igazság Kardja könyvsorozatban már megismerhettünk. Sok minden változott, hogy a történet könnyebben emészthető és gyorsabban felfogható legyen. Sajnos bizonyos részeknél ez kifejezetten zavaró a könyv ismerete tükrében, de néhol érthető a csúsztatás. Megértem például a varázstűz nagyon gyakori használatát. Bár a könyvben nagyon-nagyon ritkán használják, azért egy sorozatba kell látványelem. Ettől nem dől össze Goodkind úr univerzuma. Vagy hogy a Határ nem több évszázada áll fenn, hanem alig pár évtizede… Ettől sem.

Azt viszont kifejezetten nehezményezem, hogy az Igazság Kardjából kivettek egy dolgot: az Igazság Kardját. Gyakorlatilag lesilányították egy tömegpusztító fegyver szintjére, anélkül, hogy a morális hátteret megpróbálták volna beletuszkolni. Ez így zavaró, az Igazság Kardja azért az ami, mert nem céltalan öldöklésre használják. Ennél fogva a Kereső sem teljesen önmaga: eddig nem Keresett semmit. Nem úgy, mint Richard Cypher, mielőtt… na ezt a spoilert azért nem lövöm le ;)

Sajnos Kahlan is egy elég erős egyszerűsítésen ment át, nála is sok mindent beáldoztak az érthetőség oltárán. Viszont szerethető, és a duplatőrös harcmodora elég jól néz ki.

Zedd pedig Zedd, szerintem simán hozza a könyvbeli színvonalat. Elég vicces, simán hozza a zakkant varázsló – nagy bölcs kettőst. Tőle pedig ezt kell várnunk.

Shota ugye ellőtte első komolyabb jóslatát:

“It is written that the seeker will be betrayed by the one who is closest to him. You will be betrayed by the one in white.”

Vagyis magyarul:

“A Keresőt a hozzá legközelebb álló személy fogja elárulni. Aki a fehéret viseli.”

És ugye tudjuk, ki viseli a fehéret.

Közben Darken Rahl (vagyis Demmin Nass) megtalálta Orden egy Szelencéjét, a fő szál tehát gőzerővel halad tovább: Lord Rahl zúz a világuralom felé. Töretlenül.

Részemről (asszem, ezt már említettem párszor :D ) a következő részen nagyon sok fog múlni. Igen, DENNA. A résszel kapcsolatban nagyon sok kérdés merül fel. Csak pár ízelítőnek:

 • A legfőbb, hogy Jessica Marais mennyire tudja megragadni majd Denna lényegét: az őrült szadistát. És nem csak azért, mert ez a pár hónap Richard jellemének később meghatározó élményévé válik, hanem mert Dennán keresztül ismerjük meg azt a Mord-Sith mentalitást, ami később Berdinet és Carát is jellemzi majd.
 • Mennyire lesz véres az epizód? Tudom, hogy ez egy ilyen családias sorozat akar lenni, de ha itt ezt most kihagyják/elbagatellizálják, akkor nagyon-nagyon sokat elvesztünk. A történetből is, a későbbi motivációkból is és az élményből is.
 • Megint megoldják azzal, hogy Darken Rahl nincs a közelben? Mert a könyvben… nos, ott van.
 • Mit kezdenek Kahlannel és Zeddel? Remélem, hogy nem a “kétségbeesetten keressük Richardot” forgatókönyv lesz. Legyen más dolguk, maradjanak ki az epizódból, nekem mindegy. De Richardnak egyedül kell kiszabadulnia. Pont.

Mivel a évad kétharmada még hátra van, de az első könyv nagyrészét már feldolgozták, ezért kérdés, hogy belemennek-e a második regénybe is? Vagy feltöltik inkább fillerekkel az évadot? Kapunk az arcunkba Fény és Sötétség Nővéreit? Őrzőt? Jagangot? Remélem, nem. Ennek az évadnak Darken Rahl legyőzéséről kellene szólnia. Szeretnék egy szép kis duplarészes finálét. Orden Szelencéivel, egy monumentális Népek Palotájával, egy rakat Mord-Sithtel és egy nagggyon gonosz Darken Rahllal. És persze, Shota jóslatának nagyon sokszori felemlegetésével.

Aztán meglátjuk… addig is, mindenkinek Békés, boldog új évet. Két hét, és találkozunk. Dennával.

Reklámok