flashpoints02e05hdtvxvid-0tv

Mint az tegnap megígértem, az elemzés. Akinek nincs kedve végig olvasni az egész irományt: A szinkron egy erős 6/10, ami még felmehet 7-8 magasra is, ha kicsit jobban belejönnek majd. (a tovább… mögött pontoztam is). Volt egy pár szemét módon megkerült kifejezés ( pl. a non-lethal, vagyis nem-halálos fegyverek beosztásánál valahogy rádiós lett a kifejezésből) és volt pár igencsak furcsa is ( “Bulizzunk…. bulizzunk közösen…” nem közösen bulizunk, hanem együtt… vagy a “Csak csínján a bókkal”, ezt nem tudom hova tenni.). És Luria doktorból hogy lett Laria? És Laria/Luria mi a fenéért magázza Lanet? Rejtély.

A legtöbb hang hozza a takaros iparos szintet: elég jó, passzol a karakteréhez, de semmi extra. A tovább mögé lehet besuvasztom a pontozásom is, amit menet közben írtam. Akit nagyon eltaláltak az Ed Lane, az ő hangja 100%-ban hozza a karaktert, sőt, még egy picit jobb is, mint az eredeti. Jules hangja is jó, egy lehelletnyit talán lágyabb, mint az eredeti. Stainton felügyelő volt még az, aki kiemelkedően jó hangot kapott, szóval igen sajnálatos, hogy pont ő nem szerepel valami sokat a sorozatban.

A kétséges pontok: Az Enrico Colantoni által alakított Őrmester hangja még csak közelről sem hasonlít az eredetire, bár ettől még nem szükségszerű, hogy rossz, de sajnos itt az. Fakó, élettelen, nem illik a karakterhez. Csak néztem amikor megszólalt, hogy mi van, ez tényleg az ő hangja? Ha kicsit bele tanul a szerepbe, akkor nem lesz gond, de ha továbbra is zéró érzelemmel a hangjában beszél, akkor ő bazi nagy fekete pontot kap. Ami baj, mert főszereplő.

Sammyboy: Háááááááát izé. A nagyarcú trigger-happy újonc szerepére valahogy túlságosan is hűvös hangot sikerült kiválasztani. Nem elég hebehurgya a hangja, túl felnőtt a karakterhez. Amúgy nem lenne rossz, csak bele kéne diktálni három-négy felest a szinkron felvételek előtt.

A Belső Ügyosztályos karakterek hozták a kőkemény hivatalnokot, az ügyvéd is egész jó volt. Az áldozat hangja viszont szánalmas volt, pláne az eredetihez képest. Remélem nem az áldozatok hangján fog a szinkron elcsúszni, ha ők nem kapnak jó hangokat, akkor a sorozat könnyen elcsúszhat. És a promóban igencsak felvont szemöldökkel hallgattam a “terroristák, bűnözők, gyilkosok” szöveget, mert pont arról szól a sorozat, hogy az átlag emberek keverednek a célkereszt kevésbé szerencsésebb oldalára, az egész sorozat az ilyen morálisan szürke-zónás játékra épül, szóval ezt a terrorista-gyilkos-stb. szöveget nagyon gyorsan el kéne felejteni.


Flashpoint szinkron értékelés:

Ed Lane 6/5
Jules 5/5
Sarge 3/5 – not sure, beválhat.
Spike, Wordy, Lew: 4/5 – semmi extra.
áldozat: 1/5 áldozat fia 4/5.
Stainton – nagyon jó 5/5.
Samyboy: 3/5
Piszco néni: 3/5.

Fordítás: pár poén kimaradt, szakkifejezések szemét módon megkerülve, non-lethal sehol.

Reklámok