Kicsit összevonom a dolgokat, mert már így is túl sokat írok. Ebben a postban lesz tehát 1×15 elemezgetés, a szokásos jövőbe tekintés, 1×16 promo, és néhány info. Csak akkor katt Tovább…, ha minderre felkészültél. A spoilerekre is, mert lesznek.

1×15 – Conversion (A kísérlet)

Nagyon nincs mit szépíteni, az eddigi legütősebb epizód. Simán. Lazán. Csont nélkül. Ahogy tetszik, ezzel szerintem mindenki egyet ért. A háttér már kicsit érdekesebb, hiszen Giller emlékeim szerint a könyvben a JÓ oldalon áll – ő adja oda Orden Szelencéjét Rachelnek Tamarangban, hogy ne kerülhessen Rahl kezére. Kérdés, hogy így akarták megoldani a szerepeltetését, vagy csak egyszerűen elsiklottak a dolog felett. Mindenesetre remekül hozza a mad scientist karaktert, bár ha már amúgy is sikerrel járna, én tuti megtartanám az erőt magamnak.

Most szembesülünk először azzal a ténnyel, ami később is igen fontos lesz: nem minden d’harai katona az ördög földi reinkarnációja. Vannak köztük is olyanok, akik nem szeretik az öldöklést, és értelmetlennek tartják az egészet. Ja, hogy ők nem élnek sokáig? Való igaz. Ezért nincsenek is sokan.

És persze a legnagyobb durranás: Con Dar. Már kb. az epizód felénél ment a drukk, hogy “Kérlek, Con Dar. Con Dar. Con Dar.” Aztán mikor tényleg bekövetkezett, akkor jött a hellószia. Megint eltértek a könyvtől, ugye abban nem sok vicces lett volna, ha Rahl egy marék hamuvá változik, de azért egy aranyos (720p-s) kettős villámot szívesen láttam volna. Persze ez sem lett gyenge, bár kicsit olyan vámpír kinézete volt Kahlannak. Annyi baj legyen mondjuk, a vörös szem mindig nyerő :)

Na most egy kicsit a következő részről… Van egy jutúb promóm…

Meg pár képem…

Az első dolog, ami feltűnhet: Visszatér az első (nevesített) Mord-Sith, azaz Denna (á’lá Jessica Marais) . Hogy mégis hogyan fér bele a történetbe, ami a promo alapján Rahl megszerzi a harmadik Szelencét… Hát ezt bizony nem tudom.

Viszont van egy ennél is sokkal égetőbb kérdés: Ha megnézitek, van egy vörös bige ott a képeken. Igen, ő. Na most, külföldi fórumokon a kép alatt a Jennsen név szerepel. A könyvben pedig mindössze egy Jennsen szerepel. Jennsen Rahl. Hogy mit keres ő már a történetben, és hogy egyáltalán ő ez az ő, azt majd csak pénteken tudjuk meg.

Mindenesetre az eddigiekből kiindulva, ha a mostani részt vesszük alapul, plusz tudjuk, hogy Rahl+Denna+Orden Szelencéi lesznek a mostani részben… Unatkozni nem fogunk :)

És pár információ-morzsa:

Van egy menetrendünk

  • 2009. 03. 21. 1×16 Bloodline (Vérvonal)
  • 2009. 03. 28. 1×17 Deception (Megtévesztés)
  • 2009. 04. 04. 1×06 Elixir (ismétlés)
  • 2009. 04. 11. 1×08 Denna (ismétlés)
  • 2009. 04. 18. 1×09 Puppeteer (ismétlés)
  • 2009. 04. 25. 1×18 Mirror (Tükör)
  • 2009. 05. 02. 1×19 Cursed (Megátkozva)
  • 2009. 05. 09. 1×20 Sanctuary (Menedék)

Az évad elvileg 20-22 részes lesz, tehát ez még nem a vége.

Reklámok