Aki nem rendszeres néző, és gyorsan felhozná magát, nem egész fél éve írtunk az első évad fináléjáról. A múlt héten elindult a második évad, ami épp egy héttel az évadfinálé után veszi fel a fonalat. Teszem hozzá, borzalmas nyitó képsorral.

seeker201-1

Noha nem vagyok olyan grafika-sucker, mint Deino, de ez kéremszépen borzalmas. Bárki is gondolta, hogy egy igazi szobor így dőlne, hát… Megcsapkodnám szívlapáttal. A szeretet jegyében, természetesen. Ettől eltekintve azonban úgy vélem egy felettébb korrekt évadnyitóval gazdagodtunk: szépen bemutatták az új visszatérő karaktert (Tabreth Bethell) és motivációit, valamint az eddigiek új mozgatórugóit.

Ennyit spoilermentesen, értékelve: 7/10. Mert azért szét nem izgultam magam rajta. A tovább mögött pedig kicsit elmélkedés.


Darken Rahl tehát meghalt, de ugye azért még marad. Hogy szolgálja az évad új főellenségét, az Őrizőt. Az Alvilágét, természetesen. Amiért viszont pacsi jár, mert ezt nagyon jól sikerült ábrázolni. See for yourself:

seeker201-2

Darken Rahl halálával tehát elszakadt a holtak és élők világát elválasztó Fátyol, így később majd jó sok mocsokság jöhet elő. Mindeközben a Birodalom uralkodó, a Mord-Sithek meg vezető nélkül maradnak. Így szépen össze is vesznek, Cara pedig hőseinkhez kerül. Egyelőre csak visszatérőként, ha megtartják könyvbéli szerepét, akkor jó ideig.

Ricsi kapott egy kis borostát, hátha így kicsit komolyabban veszik majd a népek. Mellé pluszban egy kis önértékelési válságot, hogy akkor most akar-e ő uralkodó lenni, vagy sem. Kahlan hozza az előző évadit: dögös, néha kemény, és a tőrökkel még most is halálosan hatékony. Egyelőre nem merték megjátszani a szétválasztásukat, de ha követni akarják a könyvek fő vonalát, egy idő után muszáj lesz. Kérdés, hogy elbírja-e ezt a sorozat?

Bridget Regan egy interjúban elmondta, hogy kaptak egy kis plusz pénzt erre az évadra, így a CGI színvonala kicsit emelkedni fog (amihez ha hozzávesszük a továbbra is gyönyörű tájat és az elég magas színvonalú díszletet, jelmezeket megilyesmit), ami igencsak jó hír.

A történetszálak tehát fel lettek vezetve, a nagyjából 4000 oldalnyi regényháttér még most is rendelkezésre áll: minden adott egy következő (még jobb) évadhoz. Kezdődik tehát a vadászat a Könnyek Kövére és a harc az Őriző ellen, aztán meglátjuk mi lesz.

Reklámok