Hellószia, néni feketében.

Kijelentéssel kell kezdenem: Seeker 720p-t minden háztartásba! Gyerekek, ha esetleg valaki nem úgy nézné, naggggyon gyorsan tessék váltani. Ez valami hihetetlen szép. Gyönyörű!

A következő írást már érlelte egy ideje az idő. Igyekszem minél kevesebb spoilert ellőni a 2×08-ra vonatkozóan, kéretik a kommentben is figyelni erre.

Visszatért ugye az előző részben Denna, most pedig megjátszották azt, amit nem hittem volna: Richard elválik a többiektől. Hogy vajon ez csak 1-2 részre szól-e, vagy kicsit tovább, az még rejtély, mindenesetre belép egy újabb meghatározó játékos a történetbe: a Nővérek.

Sajnos nem bírom ki, hogy ne hasonlítgassak a könyvvel. Jelen pillanatban a Fény Nővérei ugyanúgy segíteni akarnak Richardon, ahogy ott is. Bár a felállás más, azért nagyon remélem, hogy a Palotába lépős kiosztós jelenetet nem hagyják ki. Ott Horner megmutathatná, mit is tud.

Horner… látszik rajta, hogy egyre jobban belejön, de azért néha még mindig iszonyat mód tud bénázni. Viszont a harcjelenetek egyre jobban mennek neki, végre kezdünk kinőni a felugrok-ordítok-lecsapok harcmodorból. Még mindig van sajnos, mert látványos, de legalább már nem annyi.

Cara igazából konstans hozza az elvártat: eyecandy, cinikus és gyilkos. Kicsit talán az alázatosságot hiányolom, a Lord Rahl-t nem kellett volna félredobni egy Richardért.

Ami a második évad szerintem legnagyobb hátránya, az az ERŐ. Nem, nem jön Yoda meg a zümm-zümm kard, de néhol úgy érzem, hogy kicsit kezdünk túlságosan elszállni. Egy Inkvizítor meg egy Mord-Sith ne verjen már le egy egész hadtestet… Bárki, akinek egy csöpp esze van, lenyilazza őket. Tudom, kell a látvány, de ez néha már zavaró. Emellett Kahlan 5 percenkénti erő-használata… (Igen, to confess, amire még most sincs értelmes magyar ige.) Tudom, tápolni kell (Diablo rulz), de ez kezd kicsit sok lenni. És ahogy múltkor valahogy lelkendeztem, hogy Zedd végre tud más támadást is a wizárdszfájör-ön kívül… Hát, azóta megint sikerült visszalépni. Kell a látvány, de ennyire? Istenem, menjenek már el valahova, és vegyenek új skill bookokat… Egyszer komolyan összeszámolom hány különböző varázslatot láttunk eddig tőle, de még szerintem simán 25 alatt vagyunk.

Ami viszont nagyon tetszett az utolsó pár részben, az a politika. Eddig Ricsi bóklászott, kardozott, aztán bóklászott és bóklászott… megmentett pár embert, de ennyi. Most viszont azért kezdik csepegtetni, hogy ő nem csak egy mezei suttyó fényes karddal, hanem azért lennének más kötelességei is. És amíg nem teszi rá a seggét a bársonyszékre (asszem ezzel most nem leptem meg sok embert), addig igenis viselnie kell a következményeket.

Ezért tetszett a 2×07 Richard-Grix kinyilatkoztatás: igen, vazze, én vagyok az új főmufti, tessék ezt tudomásul venni!

Szép néni nagy karddal

Summa summarum: nagyon tetszik a második évad. Sokat fejlődtünk, komolyodtunk. Jönnek be a meghatározó szereplők, Verna például nagyon tetszik. Pont olyan, amilyennek vártam. Niccit (Jolene Blalock, NOT!) és a Prelátust nem szabad elrontani, és akkor jók vagyunk.

Go, Seeker!

Reklámok