Nem, nem a Kereső megy haza. Hanem én. Csak épp nem tudok aludni a buszon, szóval írogatok a mostani részről pár sort. Elmesélgetem az érzéseimet meg ilyesmi. Mert éppen nincs jobb dolgom. De hogy senkit ne zavarjak, mindezt csak a Tovább után. És még spoileres is leszek. Kicsit.

Ismét tölteléket kaptunk, de egyvalami megváltozott: az egetverő baromságok mellett ezúttal legalább szórakoztató volt a dolog. Hogy úgy mondjam: volt koncepciója. Nem csak össze-vissza dobálták a szereplőket, akik ennél fogva orbitális baromságokat műveltek, hanem szépen mindenki azt tette, amit tennie kellett.

Alapvetően jó ötletnek tartom Kahlan kettészakítását: a karakterben ez tényleg benne van, ráadásul Bridget ezúttal alapvetően elég hihetően hozta a kemény, racionális Inkvizítort. És bár csípőből utálom a hisztispicsa viselkedésmódot, még ott is bőven végigmosolyogtam az egész jelenetet.

Arról inkább nem beszélnék, hogy a szétszakítás elméleti megvalósítása mennyire állja meg a helyét (az inkvizítori erő a személy véréből táplálkozik – ha a szerelmes Kahlanben nem maradt semmi, akkor benne mi folyt? Alkohol? Legnagyobb szívfájdalmam azonban Aydindril… Gyerekek, ez a PALOTAVÁROS. Így, nagybötűssen. Ehhez képest kaptunk megint egy távoli látképet (mint a Próféták Palotájánál), meg egy tróntermet (az Inkvizítorok NEM kimondottan királyok, hess!)? Költsünk már kicsit kevesebbet az effektekre, és kezdjünk már el új díszleteket kreálni. Még ha csak CGI-vel is. Kezdem unni, hogy minden város a látkép-piac-terem hármasból áll.

Ezen kívül van még pár momentum amit meg kell említenem: 11:30-nál KicsiRicsi akkora badass pofáncsapást zúz le az épp soros hullajelöltnek, hogy csak csippáztam. Nem egészen két perccel utána pedig Cara elereszti az elhoztam-a-lovaikat-nem-ellenkeztek beszólást. Itt a jó öreg szalámis szendvics majdnem végzetesen félrecsúszott, szóval kis szünetet kellett hagynom a nézés+evés párosban.

A fordítással meg megint szenvedtem, mint a kutya. Azt már meg sem említem, hogy a confess igére nincs semmi értelmes magyar megfelelő, de amikor ezt szenvedtetik, vagy múltbeli eseményként hozzák fel… hát az borzalmas. Gondolom feltűnt mekkora szenvelgések vannak azokon a környékeken… De hát nem tudok mit tenni.

Nah, e mellé jött most még a torn. Főleg a végén, ha jól emlékszem az utolsó előtti title-nél. Azon vagy 10 percet gondolkoztam, hogyan lehetne értelmesen megfogalmazni, és még most sem vagyok biztos benne, hogy ez a legjobb. Mert ugye Kahlan nincs kettészakadva, de még csak a szíve sincs.  Damn you, hülye angol szavak!

És hogy a mostani kedvencem említsem: Zedd össze tudja rakni a két új Kahlant. Jah, legóval. Vagy össze tudja forrasztani. Naja, hegesztővel. Áh, borzalmas.

Igazából most már szívesen látnék valami nem-töltelék részt. Az évad feléhez értünk (berendelés még sehol), és bár Cara konstans atomcute (caraismymistress.tumblr.com, valaki?), azért lassan nem értene villantani valamit. Mert ha jól emlékszem nagyjából ennyit tudtunk meg az első évad zárója óta:

  • Darken Rahl az Alvilágból folytatja áldásos működését;
  • Ha az emberkék meghalnak, hajlamosak visszajönni a többiekre ártalmas Megbízottként (istenem, ez is de idióta egy fordítás);
  • Az iránytű elvezet a Könnyek Kövéhez.

Ezt csak én érzem marha kevésnek? 11 rész, ~462 perc. Három értelmes új infó. Most gondoljátok ide az előző kérdést.

Gyerünk, emberek, jöhetnek a vélemények! (Nem, a Castle feliratról még most sem tudok semmit.)

Reklámok