No, ígérem a finálé előtt az utolsó ilyen post következik.

Dö Ráhl Brádörz

Szóval, azt mondom, ebben egyszerűen nem volt ennyi. Így legalábbis nem.  Nem bírom elfogadni, hogy x résszel a záró epizód előtt a rész fele azzal megy el, hogy egy fénylényt hurcolásznak. Na meg hogy ezek nélkülözhetetlenek az élethez. Mégis miért? És ha tényleg annyira azok, az Őriző miért nem nyit egy nyamvadt hasadékot oda?

A Sötétség Amőba Nővéreire nagyon már szót sem vesztegetek, úgy tűnik a számukkal együtt az agyuk is osztódik. Egy beépített parancsuk van: visítani támadás előtt. Hogy még véletlenül se érjen senkit váratlanul a hajítócsillag érkezése.

Aztán jön a halálos dacra karcolás. Tisztázzunk valamit: a dacra NEM tartalmaz mágiát. Mindössze képes fokuszálni a használójának hanját, hogy azzal még ölni is lehet. Ettől eltekintve azonban egy közönséges fémdarab.

Aztán… Darken Rahl féltékeny lesz egy egyszerű talpas katonára? És ezért kényszertáborba küldi? Pff. Iyen gagyi okfejtést is rég hallottam. Zsigerelte volna ki ott álló helytében. Kétszer is.

Mi volt még… Jah, egy pozitívum: megtudtuk, hogy “alap esetben” nem jut mindenki az Őriző Alvilágába, van ilyenje a Teremtőnek is. Csak a Fátyol szakadása ezt felborította. Ez volt a pozitívum.

De hogy ezt a Fátyol szakadása hogyan és miért borította fel… Na azt ne kérdezzétek, mert szerintem ők sem tudják.

Nézzük, hogy az elmúlt pár részben mennyi főszál volt: megtalálták a tekercset. Elolvasták a tekercset. Megtudták mit kell csinálni a Kővel.  És itt a vége.  A többi csak sallang, méghozzá az ostoba fajtából.

Ez így nem jó. Nem, nem és nem.

Szerk: Úgy döntöttem (a mostanábani nagy kommentelési aktivitásra tekintettel), hogy vitaindító posztot csinálok ebből: írjátok meg nektek mi tetszik/nem tetszik, mit láttatok volna szívesen és úgy összességében mi a véleményetek.