Csak nem bírom ki, hogy ne írjak… szóval rövidre fogom, mert ezzel csak tovább generálom a délutáni túlórámat. Elolvasva a tegnapi reakciókat meg Deino levelét, úgy érzem le kell szögeznem: másképp látjuk a dolgokat. Míg Deino-t inkább a fordítás és a “reklámozás” ténye zavarja, engem más. Valamikor két-három napja ránéztem a blogra, láttam Benec kommentjét. Nem töröltem, kíváncsi voltam lesz-e aki válaszol neki. Ugye az ember azt hinné, a mi feliratunkért jön ide a “kommentelő” (erre még később kitérek), vagy mi a szösz.

Most már látom, hogy ez hiba volt – bár az eredményen én is meglepődtem. Csak kíváncsiságból a tvítjeim után végignéztem a feliratért kuncsorgók listáját… 15 kommentig jutottam, amiből a WP komment trackere szerint legalább 10 olyan emberke volt, aki ezelőtt még nem írt a blogra. Gondolom ha átnézem mind, az arány nem nagyon változott volna. Nálam ez verte ki a biztosítékot. Ilyenkor lehet kommentelni, ide lehet találni, lehet kuncsorogni… máskor – normál “működésnél” – nem.

Nekem ez sokkal nagyobb fájdalmat okozott, mint Benec ténykedése – amiben én nem bírom nem meglátni a jóhiszeműséget. És becsületükre legyen mondva, tényleg nem jelent meg másik oldalon a felirat (mondjuk ezt majd egy f.info admin megerősíti/megcáfolja, lehet lett beküldték hozzájuk, csak nem került ki). A másik oldalról viszont nem tartom fair dolognak, hogy ha nincs mondjuk egy héten belül felirat, akkor már egyből sírni meg minden egyebet kell csinálni.

Igaz, hogy mostanában már elég zötyögősen mentek a dolgok, lassúak voltunk, de… azért ment valahogy. Ez is ment valahogy. Tartotta bennem a lelket, hogy vannak “rajongók”, akik várnak ránk, a mienkre. Most már nincsenek illúzióim. Kicsit, mint amikor megtudod, Télapó nem létezik (bocs, Falatka, hogy innen kellett megtudnod – mea maxima culpa).

Egyelőre ennyi, mert most már tényleg meló van. Nem akarom túldramatizálni a dolgot, sem mártírkodni, csak ez tegnap nagyon rosszul esett. Mindezek mellett viszont így lenyugodva, szívesen folytatnám, legalább az évad végéig. Csak Deinón múlik, a munka nagyobbik része úgyis az övé. De csak mert nem szeretnék kicseszni a Sanctuary meg a Flashpoint nézőivel. Ha abbahagyom, akkor teljesen, mindent, végleg.

Ismét szabad a kommentelés, értelmes és emberi stílusban. Ha ez nem fog menni, este hullafáradtan visszajövök, és kitörlöm az összeset. BAN-VANDAMME lesz.

Reklámok