Nyár van, ilyenkor sorozatok terén zajlik a nagy semmi… Több hét alatt összejött pár kisebb információcskácska (igen, sok volt a kávé), ezeket osztanám most meg a néppel (igen, veletek – még mindig a kávé.)

De csak a Tovább… után, nehogy valaki azt mondhassa, nem figyelmeztettem: “SPOILER VESZÉLY!”

seeker-s1-dvd

  • Bármilyen meglepő is, ez az első évad DVD-jének borítója. Szerintem gány. Természetesen Egész alakos Kahlan kellett volna. Vita nincs. A megjelenés dátuma pedig 2009. 10. 13. Előrendelhető az Amazon-on 32 dolcsiért, mai árfolyamon nagyjából 6250 magyar pénzegységért.
  • Más: van Amerikában egy olyan, amit úgy neveznek: Comic Con. A tévék ilyen szoktak sok-sok érdekességet bemutatni, hogy az emberek nagyon várják majd a következő évadot. Ezek alól a Seeker sem lesz kivétel, így az ott megjelent emberek a július 23-án megrendezésre kerülő rendezvényen exkluzív betekintést nyerhetnek a következő évadba, valamint akár kérdezhetnek is a készítőktől, vagy magától Terry Goodkind-tól. (Nem tudod ki az? – Ejnye-bejnye!)
  • Bár még nem biztos, de van rá egy halvány esély, hogy EZ ITT tényleg az ott. Vagyis A Bridget Regan.
  • A Seeker bizony Emmyre is jelölve lett. No nem valami hangzatos kategóriában, csak a zenéjét, de hát ugye a kicsit is becsülni kell.
  • Noha egyáltalán nem érint minket, de azért mégis megemlékezem róla: az Egyesült Királyságban a Sci-Fi (SyFy, sicc!) UK nevű csatorna vásárolta meg a vetítési jogokat.
  • A második évadban Michael Hurst (Iolaus) rendezni fog még pár részt. Mivel az 1×08 – Dennát is ő jegyzi, szerintem ez olyan rossz dolog nem lehet.
  • Van egy ilyen tartalmú ABC leírás a 2. évadról:

“At the end of the first season, Richard succeeds in his quest to defeat Darken Rahl, but it remains to be seen whether or not he has truly been destroyed. Richard will soon discover that, in defeating Rahl, he inadvertently opened a rift into the underworld, and he’ll have to deal with those consequences as a war is waged on the living.

Ami valami ilyesmit jelent:

“Az első évad végén Richard sikeresen teljesíti küldetését – Darken Rahl legyőzetik -, ám hogy valóban meghal-e, még a jövő titka. Richardnak hamarosan rá kell döbbennie, hogy Rahl legyőzésével akaratlanul is rést ütött az Alvilágba, melynek következményeivel számolnia kell: háború indul az Élők világa ellen.”

FIGYELEM! Kőkemény évadpremier spoilere következnek! Én szóltam!

Valahogy kikerült egy script-részlet az évadnyitóból, és így pár dologra fény derül. Már ha valódi a cucc. De ezt nem az én tisztem megítélni. A teljesség igénye nélkül szemezgetek:

  • Az epizód címe nagy valószínűség szerint “Marked” (A megjelölt) lesz.
  • Visszatér Cara, valamint kapunk egy újabb nevesített Mord-Sithet Triana személyében.
  • Ha esetleg azt hittétek volna, hogy nem lesz többé Darken Rahl… tévedtetek. Ő is lesz.
  • Jön Rachel is (juppí, érzem a párhuzamot a könyvvel!), könyv-olvasók ebből és az előbbi beharangozóból már tudják ki lesz a főellen.
  • D’Harában ugye hatalmi űr van, de valaki Rahl mégis életben van: a kötés nem szűnik meg, a Mord-Sithek fegyvere továbbra is működik.
  • Megemlítődik az új főellen, aki egy kicsit powább lesz, mint Darken bácsi.

Van még pár kisebb casting hír is, de kell valami legközelebbre is :) Nos, ki mit gondol?